De vorbă cu tine copile..

Ce mai faci copile ?Cum îți mai este sufletul ?Cum te descurci în zilele noastre ?În zilele în care sensibilitatea trebuie ascunsă,bunătatea trebuie dăruită cu atenție,unde sufletul tău de copil naiv trebuie păstrat într-o cutie cu un lacăt încuiată să nu poată ajunge nimeni la el să-l distrugă în mii de bucățele…Te-ai speriat ? Și eu…Și eu am fost odată așa ca tine…dar erau alte vremuri copile…oamenii erau OAMENI,sufletul conta mai mult decât fizicul,bunătatea era peste tot, suflete de copii erau peste tot la joacă afară,hmmm…Nu copile nu știau ce este acela un telefon ,să nu mai vorbim de internet,calculator,televizoare smart sau alte nebunii pe care oamenii au pus mult prea mult preț în zilele noastre…

Nu copile…nu o să se mai joace nimeni cu tine, toți sunt în casă pe calculator,rupți de realitate, într-o lume falsă….nu copile nu știu ce e baba oarba,probabil vor spune că este o ””babă”oarbă nicidecum un joc al copilăriei … Tu cum reziști în vremurile noastre ? Îți este greu,nu ?Îți este greu să nu mai auzi un mulțumesc sau îmi pare rău,să auzi copii vorbind despre orice altceva numai nu despre lumea virtuală,vorbind despre o carte ,despre o poezie, despre un autor, despre geografie…despre un joc din copilărie.. 

Îți mai aduci aminte copile, vara afară cu copii ? Făceam găuri în capacele de sticlă apoi le umpleam și fugeam pe stradă să ne stropim…Îți mai aduci aminte după ce ploua afară, vara,ieseam și luam toate băltoacele la rând în picioarele goale fără să ne temem că vom racii.Ce sentiment…! Iarna ne duceam la saniusi,mâncam zăpadă și ne băteam cu bulgări fără să ne gândim că vom racii..fără să ne gândim la pericole sau viruși..nu știam ce-s acelea !

S-au dus și au apus acele vremuri, vin vremuri grele și urâte, unde copii nu vor mai știi ce e bucuria adevărată,cât de importantă este copilăria pentru suflet și că acele vremuri nu le vom mai trăi niciodată..

Nu plânge copile,tu vei rămâne cu amintiri frumoase și un suflet curat,ei…..ei cu nimic frumos copile…!

Cineva a spus odată:Copilăria este cadoul pe care ni-l dă viața!

Mare dreptate avea…!😊


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s